Beans & Dreams en duurzaamheid

Ons kernwaarden zijn versheid en eerlijke handel. Duurzaamheid en transparantie vallen daar wat ons betreft direct onder. Maar wat doen wij dan precies om onze bijdragen te leveren?

 

 

Machines

De koffiemachines die wij leveren zijn van hoogwaardige kwaliteit, dit verhoogt de levensduur van de machines. Daarnaast hebben de machines energiespaar functies waardoor ze energielabel A++ hebben.

 

Koffie

De koffie kopen wij zo direct mogelijk in. Wij geloven in eerlijke handel en door direct van de boeren te kopen komt het meeste geld bij de boer terecht, die ook veruit het meeste werk verricht. Een bijkomend effect van het weghalen van alle tussenhandel, is dat de koffie veel directer getransporteerd wordt wat de CO2-uitstoot verminderd.

Onze suiker, cacao- en melkpoeder kopen wij bulk in, dit scheelt in verpakking en transport.

 

 

Koffieverpakkingen

De koffie leveren wij aan grotere klanten altijd in blik. Deze blikken worden bij nieuwe levering retour genomen zodat wij geen afval en dus ook geen CO2-uitstoot genereren met het verpakken van de koffie.
Kleinere orders worden in 100% recyclebare plastic zakken verpakt. Dit levert de minste CO2-uitstoot bij verbranding en deze zakken kunnen ook hergebruikt worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Transport

Het leveren van onze koffie- en chocoladeproducten, maar ook het inkopen van onze (ongebrande) koffie- en cacaobonen doen wij zoveel mogelijk zelf. Wij rijden namelijk volledig elektrisch. Door zelf de producten te leveren én op te halen verminderen wij drastisch de CO2-impact van onze producten, en het scheelt vaak ook in onnodige omverpakkingen.